Daniel Firth + support: White Flag Harmonies (SOLO)
24. april 2019 kl. 20:00

Dørene åbnes kl. 19:00. 

Bag den britiske dialekt gemmer sig en halvt dansk/halvt britisk down-to-earth musiker. Et beskedent og uprætentiøst menneske, der fortæller om fordelene og ulemperne ved at have begge ben plantet mellem to lande tilført humor, ærlighed og empati. Sammen med sit velspillende band løfter Daniel Firth den typiske singer/songwriter genre til et kraftfuldt, energisk, elektronisk og interessant niveau.

Daniel Firths store passion for live-performance skinner tydeligt igennem, og denne unge, erfarne herre har prøvet det meste på den front. Der er langt fra en intimkoncert for en kræftramt fars familie til en international tv-optræden foran 186 millioner seere - også selv om det "blot" er som korsanger hos Rasmussen i det Internationale Melodi Grand Prix 2018. Om det er en koncert i total mørke eller midt på Englands gader, så er indlevelsen og kontakten til publikum intakt. Med eller uden band.

Daniel skriver kontrastfyldte tekster med kant og karaktér. Tekster, der handler om livets ups and downs med udgangspunkt i eget liv, hvilket vidner om et modent menneske med stor selvindsigt. Man fornemmer smerten, men også modet og livskraften i sangene. Daniels helte inkluderer George Michael, John Mayer, Frank Ocean og Ed Sheeran.

"Flere af mine tekster omhandler identitet. At have sin familie splittet mellem to lande kan godt give anledning til identitetskrise. Da jeg satte mig for at skrive sange som 15-årig, var drømmen bl.a. at kunne hjælpe folk igennem den form for turbulens jeg selv har følt i livet, og forhåbentligt lade folk vide, at de ikke er alene om deres kampe. Jeg håber at folk vil hoppe med ombord, og tage skoene lidt af hos mig."


Den århusianske sangskriver og komponist, Benjamin Kousholt, som til dagligt er forsanger i det århusianske inde/folk band, White Flag Harmonies, gæster d. 24. april Fatter Eskil. Sidste gang Benjamin stod på den selvsamme scene var til Fatter Eskil Prisen 2018, hvor White Flag Harmonies blandt andre blev finalister. Benjamin lover, at aftenens koncert nok skal blive lige så intens og kraftfuld, selvom han denne gang ikke har hele bandet i ryggen, men blot optræder alene med sin guitar. 

"Sangene vil det samme, men udtrykket bliver et andet. I virkeligheden er det måske også meget sundt for en sangs budskab, at vi indimellem udfordre sangen musikalsk. Det kunne jo ske at vi fik øje på noget nyt og spændende, som vi ellers ikke ville have lagt mærke til - om ikke andet er det mit håb"

For Benjamin og resten af White Flag Harmonies, har barndommen været tæt knyttet til fællesskaber, hvor sang og musik har haft en central rolle - hvorfor det også ligger ham og hans bandmedlemmer naturligt, at udtrykke sig ved brug af musikken og lyrikkens kunst. White Flag Harmonies ønsker, igennem deres musik, at  repræsentere menneskets eksistentielle tanker om livet og trækker lyriske referencer fra deres egne liv, hvor håbet er afgørende for deres personlige ståsted. Benjamin vil denne aften invitere dig ind i et univers, hvor tankerne om at være et sårbart menneske med et håb i sigte, har fået frit løb.