Fatter Eskil Prisen 2019 - Finalen
15. juni 2019 kl. 20:00

Vi har været igennem et hav af ansøgere, vi har udvalgt 16 navne, dem har vi set, og i finalen står nu 4 yderst talentfulde og skarpe bands. De kæmper om prisen som årets vinder af Fatter Eskil Prisen 2019, der indebærer en optræden på LiveCamp 2019, der finder sted under opvarmningsdagene af Smukfest, og som kan give adgang til at åbne de legendariske 'Bøgescenerne', samt 25.000 kr. til indspilning hos Tapetown i Aarhus, sponsoreret af Tak Rock!

I finalen står: 

Ahead: 
De har imponeret os med stor coolness, gode vibes, teknisk overskud og overraskende og finurlige liveshows. Konceptet er baseret på 'collabs', og du vil derfor opleve et liveshow, hvor det ellers ekvilibristiske instrumentale hiphop/jazz-orkester får besøg på scenen af talentfulde sangere og rappere. Du vil møde forskellige genre og forskellige udtryk, men du kan ganske enkelt ikke undgå, at det alt sammen går lige i kroppen og sjælen. Indtil videre har vi oplevet features fra Oliver Dengsø, Chubby Hearts Club (Blacc El og Vic'Is'Eye) og Lotus Noir. 

Rigmor: 
Med Rigmor får du kvalitet, så det basker. Bandet er sammensat af dygtige musikere, som i dén grad er lykkedes med at finde hinanden i et fælles udtryk. Bandet er opstået på baggrund af en idé om at sætte musik til Strunges tekster, men er endt med at være Rigmor; et helt igennem lovende og yderst originalt band. Du kan forvente, at du bliver rørt, at du bliver imponeret over bandets formåen og Sarah Wichmanns fremragende sang. 

Sauna Senere: 
Det var umuligt ikke at lade sig rive med, da Sauna Senere spillede sin debutkoncert til den indledende runde af Fatter Eskil Prisen. Da vi rammer semifinalen, og bandet spiller deres tredje koncert(!), stjæler de vores hjerter. Det er dansksproget, det er energisk, det er fyldt med spræl og alligevel en stor melankoli. Det er punk, som du bare ikke kan lade være med at elske. 

Cellophane Flower:
Nok er de unge af alder, men de er helt igennem modne af musikalitet og kunstnerisk udtryk. Det fremadstormende band dyrker inderligheden og lykkedes for alvor med at gøre den tydelig for os andre; vi er med hele vejen. En koncert med Cellophane Flower er en vild rejse rundt i hele følelsesregisteret, og du kan snildt komme til at opleve, at den vil efterlade dig i en tilstand af katarsis. 

Vi glæder os til at fejre og heppe på musikken med jer! 

Efter koncerterne, og når har vi fejret alle bands, danser vi igennem hele natten med legendariske Mat Passion i rollen som DJ.