Tom Donovan
15. marts 2019 kl. 17:00

En del af Fatter Fredagsbar med irsk tema. 

Tom Donovan er en ægte irsk troubadour. Han er en mesterlig entertainer, der som få forener egne sange og traditionelle irske ballader med sine underholdende historier i et show fyldt med ægte irsk stemning og masser af humor. Tom Donovan bliver altid mødt med stor entusiasme og begejstring.  Hans kraftige  stemme og dynamiske guitarspil han hamle  op med  hvad som  helst! Tom har i de sidste 22 år boet i Danmark, og i 38 år har han været professionel musiker. Han startede ud i hjembyen, Dublin, og har siden optrådt over hele Europa med sit kæmpe repertoire af nye og traditionelle irske folkesange, der er udgivet på en lang række plader.

Tom Donovan er en særdeles populær entertainer, som med et utal af optrædener har fået et stort publikum i Danmark og Norge. Tom er ganske enkelt en af de travleste sangere på den danske koncertscene. Han er en velkommen gæst både i store koncerthuse, på festivaler, til byfester og på små  spillesteder.  I mange år har han spillet i omegnen af 150 koncerter om året, og det bliver bare ved. Publikum kan ikke få nok af Tom Donovan.

I Irland har Tom Donovan haft stor succes med udgivelsen 101 Songs and Ballads from Ireland, der efterhånden har solgt til dobbelt-platin. I 2003 udsendte han den veloplagte liveplade Alive O, og i 2005 kom Enchanted Tales  - en vellykket samling af egne numre.  Albummet The Solstice Fireer  fra 2008.  og   det  aktuelle  album  Sonnets  & Madrigrals   fra  2010   

Det meget  roste  album Skagen Rose kom august  2011. 

Nyeste udgivelse er fra jan 2017, albummet "portrait" med egne numre.